Kurser

AlfaCare Academy tilbyder, i samarbejde med førende undervisere, løbende kurser i kinesiologitaping, Dynamic Tape, IASTM, Dry Needling, Gait Optimization, GaitTec såler, INDIBA TECAR med mer. Bortset fra Dry Needling tilbyder vi gratis intro-kurser på arbejdspladsen i alle vore kursus-emner. Kontakt os for mere information.

 

Se planlagte kurser i Norge.

Se planlagte kurser i Sverige.

 

Kinesiologitaping

Kinesiologitaping har været anvendt med stor succes i Danmark siden midten af 2000 tallet. Korrekt anvendelse af kinesiologitape i behandlingen forudsætter forståelse for hvilke vævstrukturer de forskellige teknikker påvirker. Grundlæggende handler det om at stimulere de mange milliarder af receptorer vi har i kroppen og få en central respons på stimuli. Vore kurser tilrettes din arbejdsplads og vi tager emner op som sport, neurologi, håndterapi, børn med mer.


Dynamic Tape

Dynamic Tape er hverken kinesiologitape eller sportstape. Dynamic Tape er helt anderledes og med en anden indfaldsvinkel. Dynamic Tape er en meget elastisk tape, der trækker sig i alle retninger og har en stærk rekyl evne. Du kan lægge det dobbelt og derved øge rekyl styrken. Dynamic Tape strækker sig meget længere end anden elastisk tape og har ingen end point. 


Det unikke design og særlige visko-elastiske evne giver mulighed for at arbejde som en Bungyjump elastik. Når du udnytter de naturlige vægtstangsprincipper, kan tapen decelerer kraft, absorbere belastning og reducere arbejdet for overbelastet væv. Når en muskel skal arbejde excentrisk – decelerer elastikken kraften og når bevægelsen er gennemført, er energien opsamlet i de elastiske fibre og kan generes tilbage som assistance til den koncentriske bevægelse. 


Kurset gennemgår teorien bag Dynamic Tape og noget af den evidens konceptet bygger på. 

 

  • Derudover lærer du 
  • ”Simple system teknikker” dvs tapeninger over 1 led. 
  • Load control 
  • Positioning teknikker 
  • Direkte og indirekte tekniker 

 

Vi taper hånd, skulder, knæ, fod og ryg og tager også specifikke cases efter ønske fra deltagere.


Dry Needling

På AlfaCares grundlæggende Dry Needling kursus fokuseres der på, at du bliver fortrolig med dry needling teknikken ved en masse ”hands on” læring. Derudover er der et teoretisk oplæg med fokus på fysiologien og mekanismerne bag dry needling samt de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, man skal være opmærksom på. Vi har udvalgt de muskler, man typisk arbejder med til dagligt. 


Minimumskrav til deltagere: Deltagerne skal være uddannet læge, kiropraktor, ergoterapeut eller fysioterapeut. 

 

Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (IASTM)


IASTM er en yderst effektiv behandlingsteknik af bl.a. sportsskader i muskel-fascie væv. Fordelene ved at bruge et IASTM værktøj er, at værktøjets overflader er meget mere effektive i at stimulere fibroblast aktivitet, reducere smerte, forbedre blodcirkulation og fjerne metabolisk affald.


Vil du inkorporere IASTM i din behandling, så kom og deltag på vores spændende og lærerige endagskursus som indeholder: 

 

  • En kort gennemgang af den seneste evidensbaseret viden om muskuloskeletale bløddelsskader og vævsheling.  
  • Hands-on workshops med vores eget specialdesignet alt-i-et IASTM værktøj, Ttool. 

 

GO-Therapy

Muskuloskeletalsystemet kaldes også Locomotor systemet. Locomotion er evnen til at flytte sig fra et sted til et andet. Gait Optimization er en metode til at effektivisere bevægelse og gøre gangen så energi-økonomisk som mulig. Hvis gangen er påvirket af kompensationer er der sandsynlighed for at kroppen fastholdes i et unødigt energiforbrug der betyder vi ikke kan slippe af med belastninger andre steder i kroppen. På GO-Therapy kurset sætter vi fokus på de forskellige faser i gangen og gennemgår test som er relevante for de hyppigste problemstillinger. Vi laver mobiliseringer af relevante strukturer i foden samt lære at tilrette GaitTec såler ud fra de fund vi har gjort i test.
 

GaitTec indlægssåler

I 1980 opfandt Dr. Charlie Baycroft FormThotics sålerne og siden har mange terapeuter og klinikker brugt FormThotics med stor tilfredsstillelse. Nu har Charlie Baycroft lavet en Update af den oprindelige udgave og ændret en række ting som forbedrer oplevelsen af sålen samt betyder, at du i langt de fleste tilfælde ikke længere har behøver bruge ekstra kiler. De nye såler som Charlie Baycroft har udviklet sælges under navnet GaitTec i samarbejde med AlfaCare. På kurset lærer du at analysere behovet for såler samt formning og tilretning efter de principper Dr. Charlie Baycroft har udviklet de sidste 10 år. Kurset er gratis for klinikker og terapeuter og foregår på din arbejdsplads.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekræftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekræftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinder sig på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekræftet.
Varerne bestilles fra vor leverandørs lager.
Ubekræftet - Tag kontakt med kundecenter for nærmere information.